zondag 2 september 2012

Kaart Lesotho en Maseru - Zuidelijk Afrika Vakantie

Kaart Lesotho: CIA
Lesotho is een land in het zuiden van Afrika dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. Het land is een constitutionele monarchie en telt 2.130.819 inwoners (2009). De hoofdstad is Maseru.

Lesotho is één van de drie landen ter wereld die volledig omgeven zijn door één ander land. De andere twee zijn San Marino en Vaticaanstad, die beide worden omringd door Italië.

Voorheen heette het land Basutoland. Bij de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk op 4 oktober 1966 kreeg het de naam Koninkrijk Lesotho.

Bestuurlijk is Lesotho onderverdeeld in 10 districten. De hoofdsteden van de districten worden camptown genoemd.

De districten zijn Berea, Butha-Buthe, Leribe, Mafeteng, Maseru, Mohale's Hoek, Mokhotlong, Qacha's Nek, Quthing en Thaba-Tseka.

Drakengebergte
Lesotho ligt volledig op een hoogte van boven de 1000 meter en bestaat voor tweederde uit hoogland. Het hoogste punt is de Thabana Ntlenyana, in het Drakengebergte, op 3.482 meter hoogte.

In het midden van het land ontspringen verschillende rivieren, waaronder de Oranjerivier.

Klimaat en vakantie
Lesotho kent een gematigd klimaat en heeft droge winters en warme, natte zomers.

Reizen
Vanuit Maseru is er een spoorwegverbinding van 2,6 kilometer over de grens naar Zuid-Afrika, die aansluit op de spoorlijn Durban-Bloemfontein in Zuid-Afrika.

Het binnenlands luchtverkeer wordt verzorgd door Lesotho Airways. Vanuit Zuid-Afrika zijn er vluchten tussen Maseru en Johannesburg.

Daarnaast zijn er vluchten op Harare in Zimbabwe, Maputo in Mozambique en op de Seychellen.

Steden Lesotho
Naast de hoofdstad Maseru zijn een aantal andere steden in Lesotho: Teyateyaneng, Mafeteng, Hlotse, Mohale's Hoek, Maputsoe, Qacha's Nek, Quthing, Peka, Butha-Buthe, Roma, Mokhotlong, Thaba-Tseka.

Maseru ligt in een dal op 1.600 meter boven zeeniveau in westen van het land. De stad ligt aan de rivier de Caledon die de grens vormt met Zuid-Afrika. Het is de hoofdstad van het gelijknamige district Maseru.

Kaart Lesotho steden: CIA

Kaart Lesotho
Het land Lesotho, in het zuiden van Afrika, wordt volledig omringd door Zuid-Afrika.

Kaart Lesotho topografie, reliëf: CIA